mr. A.M.J. (Annick) van der Harten

Jurist

E-mail: avanderharten@catchlegal.nl

In februari 2020 is Annick afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden waar zij de master Staats- en Bestuursrecht met succes heeft afgerond. Tijdens haar studie heeft Annick meerdere relevante stages gelopen bij verschillende advocatenkantoren en bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in de Omgevingskamer. Na deze ervaringen was zij vastberaden om te gaan werken in een bestuursrechtpraktijk.

Door haar jeugd in het buitenland te hebben gewoond, was het eerst maken van een aantal mooie reizen na haar afstuderen voor haar een vanzelfsprekendheid. Sinds mei 2020 is Annick als jurist gestart bij Catch Legal. Daarnaast is Annick in de zomer van 2020 gestart als projectleider MVO en daarmee verantwoordelijk geworden voor de invulling van het MVO-beleid van Catch Legal en het behalen van onze organisatiedoelstellingen in dat kader.

In iedere zaak zit voor Annick een uitdaging. Door haar ambitie, nauwkeurigheid en enthousiasme is geen uitdaging te groot voor haar. Daarnaast toont ze creativiteit en initiatief in al haar werkzaamheden. Annick kenmerkt zich door haar betrokken, directe en praktische aanpak. Geef haar een juridisch probleem en zij zal direct doelgericht op zoek gaan naar een voor alle partijen wenselijke oplossing. Annick is niet bang om kritisch te zijn en is te omschrijven als aanpakker die door het vuur zal gaan voor cliënt en collega’s.

Annick is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

Nevenactiviteiten
Deelnemer aan de VAR-pleitwedstrijd (2019)
Fractievoorzitter van de Leidse Fractie tijdens het Studentenparlement (2019)
Vrijwilliger bij VINEA-zomervakanties (2014 – heden)

Opleiding
Master Staats- en Bestuursrecht, Universiteit Leiden
Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Groningen

Blogs

2020: een terugblik op een bewogen jaar voor de Omgevingswet, 8 januari 2021
Gebodsbepalingen in het omgevingsplan, 15 december 2020
Viswinkel of horeca? Het slotstuk!, 1 december 2020 
Geluid 5 belangrijke veranderingen in de omgevingswet
,
2 oktober 2020
Eén jaar na de PAS-uitspraak: Waar staan we?, 9 juni 2020
Onroerendezaakbelasting in moeilijke tijden, 25 mei 2020
Jaarverslag Raad van State, 21 mei 2020