Catch Legal Blog

Kenniscentrum op het gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Horeca en detailhandel

Amsterdam tast niet langer in het duister met darkstores

Naast de Omgevingswet en stikstof, waren in 2022 de flitsbezorgers een veel besproken omgevingsrechtelijke onderwerp. De zogeheten darkstores, distributiecentra waar de producten voor de flitsbezorging worden gedistribueerd, schoten als paddenstoelen

Lees meer...
Omgevingswet

Pas op de plaats: Gevolgen van de Porthos-uitspraak en meer…

Een streep door de bouwvrijstelling, uitstel van de Omgevingswet, nieuwe bouwverplichtingen en eisen voor duurzamere gebouwen. Het is geen eenvoudige tijd om een projectontwikkelaar of bouwbedrijf te zijn. We zetten we de gevolgen van recente ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht voor u op een rij.

Lees meer...
omgevingswet-de-jonge
Omgevingswet

Statusupdate Omgevingswet

De onzekerheid over de Omgevingswet neemt toe. Hoe staat het met de inwerkingtreding van de Omgevingswet? Een kort overzicht.

Lees meer...
Natuur & Milieu

Het stikstofprobleem wordt nog groter, emissiearme stallen werken niet?

Terwijl het stikstofprobleem en de discussie daarover nog verre van opgelost is, zet de hoogste bestuursrechter (voorlopig) een streep door het gebruik van twee soorten emissiearme stalsystemen. In deze blog sta ik stil bij de drie uitspraken waarin het gebruik van emissiearme stalsystemen door melkveehouders centraal staat.

Lees meer...
bestemmingsplan
Omgevingswet

De Omgevingswet: Al ruim 10 jaar op komst!

Eind juni zou dan het besluit eindelijk komen over de inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet. Maar de Eerste Kamer houdt het nog aan en blijft kritische vragen stellen over de wet en het daaraan onlosmakelijk verbonden DSO. Ter ere van bijna tien jaar Omgevingswet spanning staat Marit in deze blog stil bij de gebeurtenissen die hebben geleid tot het steeds maar uitstellen van de Omgevingswet!

Lees meer...
Catch Legal