D.M. (Darney) Kock , LLB

Werkstudent

E-mail: dkock@catchlegal.nl

Darney zit op dit moment in de eindfase van de master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als afstudeerrichting Jurist en Overheid. In de tussentijd werkt hij met veel plezier als werkstudent bij ons. Het werkstudentschap is voor hem de perfecte combinatie tussen praktijk en studie.

Darney heeft een passie voor het omgevingsrecht en het bestuursrecht vanwege de maatschappelijke relevantie ervan. Deze passie deelt hij met gehele team van Catch.

Voor zijn werkstudentschap bij ons heeft Darney onder andere stage gelopen bij VluchtelingenWerk Nederland. Hier was juridisch onderzoek aan de orde van iedere dag. Ook heeft hij als vrijwilliger gewerkt bij de Stichting Rechtswinkel Migranten waar hij problemen vertaalde in juridische oplossingen. Dit deed hij zowel als rechtswinkelier, als in de functie van vicevoorzitter.

Darney is betrouwbaar, begripvol en behulpzaam en gaat altijd zorgvuldig te werk. Juridische details zullen hem daarom niet ontgaan. Ook een uitdaging gaat hij niet uit de weg. Hij zet zich iedere keer weer vol overgave in voor onze cliënten, opdrachtgevers en collega’s om samen tot resultaat te komen.

Nevenactiviteiten
Vicevoorzitter Stichting Rechtswinkel Migranten (2019 – 2020)
Rechtswinkelier Stichting Rechtswinkel Migranten (2018 – 2020)

Opleiding
Master Jurist en Overheid, Vrije Universiteit Amsterdam (heden)
Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden

Blogs
De (bestuursrechter) als waakhond, ook in coronatijd, 24 november 2020