“Als horecaondernemer heb je te maken met een doolhof aan uiteenlopende regels en voorschriften. Van terrasvergunningen tot regels over brandveiligheid, het hoort allemaal bij het horecarecht. Wij hebben de nodige expertise in huis om u bij te staan op deze onderwerpen!” – Annick
Het starten van een horecagelegenheid kan een hele onderneming zijn. Niet alleen heeft de ondernemer een grote hoeveelheid vergunningen en toestemmingen nodig, ook moet er gedurende de exploitatie scherp worden gelet op de bestaande wet- en regelgeving. Daarom is het ook voor de reeds exploiterende horecaondernemer van groot belang om de relevante regelgeving scherp voor ogen te hebben. Denk aan alcohol schenken aan minderjarigen, sluitingstijden, geluidproductie en de aanwezigheid van een leidinggevende gedurende openingstijden.
Overtreding van de wet- en regelgeving kan resulteren in een fikse boete of een andere bestuurlijke sanctie. Daar zit niemand op te wachten. Met het flinke netwerk aan regels waar de horecaondernemer aan moet voldoen, is een foutje snel gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen, maar als het moet, kunnen onze ervaren juristen allebei.
Wij begeleiden al geruime tijd horecaondernemers zodat zij de tijd en ruimte hebben om te doen wat ze graag doen. Wij vragen (de verlenging van) vergunningen aan, adviseren tijdens de exploitatie en procederen tot aan de hoogste bestuursrechter van het land. Bij ons staat loyaliteit hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze werkwijze. U onderneemt en wij doen waar we goed in zijn. Dat noemen we een win-winsituatie.