Help ons in de strijd tegen mensenhandel in Oekraïne

Als Catch Legal zetten wij ons in voor Oekraïne. Acht Catchers doen op 25 september 2022 mee aan Mud Masters om geld in te zamelen voor IJM om mensenhandel te stoppen in de geteisterde grensgebieden van Oekraïne. Steun alsjeblieft onze deelnemers.


Valentijn, Joris, Annick, Lukas, Merel, Jet, Rijk en Astrid zijn onze ambassadeurs. Zij leggen allemaal het Mud Masters parcours af van 6 of 12 kilometer.

Help je mee ons doel te bereiken van € 2.000,-?
Doneren kan
nu op onze actie-pagina!

Elke bijdrage is zeer welkom. 

Bescherm kwetsbare vrouwen en kinderen tegen mensenhandel in Oekraïne

Al meer dan 5 miljoen mensen worden gedwongen om hun huizen en steden te ontvluchten, als gevolg van het conflict in Oekraïne. Vele van hen zijn kwetsbare vrouwen en kinderen die alleen reizen en, bovenop het trauma van de oorlog, ook het risico lopen op mensenhandel en geweld.

Teams van IJM en lokale partners werken op dit moment langs de Oekraïense grens om vluchtelingen hulp te bieden en mensenhandel te voorkomen. Doneer nu om vrouwen en kinderen bij de grens te beschermen.
Oekraïne

Wat doet IJM?

IJM werkt samen met andere Ngo’s en lokale autoriteiten om mensenhandel te voorkomen door:
  • Bewustwordingscampagnes bij de grens en in opvanglocaties in samenwerking met lokale autoriteiten.
  • Actief identificeren van kwetsbare vrouwen en kinderen.
  • Lokale partners en vrijwilligers bij opvanglocaties te trainen om signalen van mensenhandel te herkennen.

Coördineren van veilig vervoer vanaf de grens naar opvanglocaties. En vluchtelingen helpen om van daaruit hun reis op een veilige manier te vervolgen, zodat de risico’s zo klein mogelijk zijn dat ze een vervoersaanbod van mensenhandelaren accepteren.

IJM staat voor International Justice Mission. Zij zijn een wereldwijde beweging die armen beschermt tegen de plaag van geweld, zoals slavernij en mensenhandel. IJM gelooft dat recht voor de armen mogelijk is. Hun team bestaat uit bijna 1.000 juristen, undercovers, maatschappelijk werkers.

Interessant artikel?

Share on facebook
Deel op facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via mail

Gerelateerde berichten

De Wet open overheid is jarig, reden voor een feestje?

Op 1 mei 2023 was de Wet open overheid 1 jaar oud. In deze blog bespreken we de voorlopige opbrengst in de rechtspraak. We kijken hoe rechters omgaan met deze nieuwe wet aan de hand van een aantal uitspraken. Worden de hoge ambities van meer transparantie waargemaakt? Je leest het in deze blog.

Lees meer...
Catch Legal