MVO

 MVO staat voor ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’. Dit doen wij bij Catch Legal samen door bewust te handelen en goed te zorgen voor elkaar, de maatschappij en het milieu. Wij steken daarnaast onze tijd en energie graag in samenwerkingen en organisatie die deze vorm van ondernemen stimuleert. Aan het begin van elk jaar geven wij concrete vorm aan onze MVO-doelen in de vorm van een Jaarplan. Deze doelen formuleren we binnen drie thema’s; ‘People’, ‘Projects’ en ‘Planet’. Benieuwd naar onze doelen voor het jaar 2022? Lees de kopjes op onze pagina.
Bij Catch Legal investeren wij in elkaar. Naast goede zorg voor ons team, zetten wij ons ook in voor de goede zorg voor anderen.
In het teken van MVO is Catch Legal een aantal verschillende samenwerkingen en projecten aangegaan.

 

Bij Catch Legal houden wij onze CO2-footprint graag zo klein mogelijk. Voor een duurzame planeet.
Pro deo dossiers zijn zaken die wij gratis (of tegen een zeer gereduceerd tarief) behandelen. Deze zaken hebben altijd een maatschappelijke component. Hiervoor gaan wij actief dossiers werven. Zo blijft onze expertise toegankelijk waar dat nodig is.
Wij zijn in de vorm van social return betrokken bij de samenleving en maatschappij. Graag besteden wij bijzondere aandacht aan dossiers met een maatschappelijk of duurzaam karakter. Tijdens MVO-teamdagen zetten wij ons in ten behoeve van acties of goede doelen. De afgelopen twee jaar organiseerden wij ook een sponsorloop voor het goede doel ‘Stichting Leergeld Amsterdam’ en stichting die zich inzet voor bijlessen en andere scholingsbehoeften van kinderen in Amsterdam die daar de mogelijkheid niet toe hebben. Ook in 2022 blijven wij ons inzetten voor Social Return.
Het fysieke en mentale welzijn van het team van is essentieel voor het functioneren van Catch Legal. Dit jaar organiseren wij een aantal activiteiten in het teken van vitaliteit zoals positieve dag starten, een ‘Vega-week’, duurzaamheidscampagnes op kantoor en meerdere sportieve events. Daarnaast hebben we op kantoor luchtfilters geïnstalleerd, beschikt het team over bureaufietsen en maakt ons team gebruik van de supplementen van Vitaily.
Onze organisatie wordt grotendeels aangedreven door ambitieuze vrouwen. Daarom willen wij het komende jaar kennismaken met juristen bij vrouwenrechtswinkels in verschillende steden in Nederland. Hoe kunnen wij onze ervaring, energie en ambitie overbrengen bij andere vrouwelijke juristen?
Wij gaan door met onze duurzame samenwerking met de Leidse Rechtswinkel. Zo blijven wij sparringspartner op het gebied van bestuurs- en omgevingsrecht en bieden wij tweemaal per jaar een scholing aan de rechtswinkeliers.
Sinds november 2020 is Catch Legal actief netwerkpartner van MVO Nederland, dé nationale kennis- en netwerkorganisatie die ondernemers inspireert, stimuleert en ondersteunt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook in 2022 zijn wij weer te vinden op hun evenementen, kennissessies en platforms om hun beweging kracht bij te zetten en te laten groeien.
In 2021 liepen onze jurist Annick van der Harten en haar broer Florian de halve Marathon van Amsterdam om geld op te halen voor Stichting Leergeld Amsterdam. Door een succesvolle crowdfundactie bij vrienden, kennissen en collega’s haalden zij binnen korte tijd een flink aantal donaties op. Inmiddels weten we dat al deze donaties bij elkaar opgeteld een bedrag van 1133,- opleverden. Dit bedrag heeft Catch Legal voor Stichting Leergeld Amsterdam verdubbeld, wat neerkomt op 2266,- euro!
Bij Catch Legal kiezen wij zo min mogelijk voor de auto, maar voor de (kantoor)fietsen en het OV. Daarnaast vermijden wij de printer en documenteren wij niet op papier, maar digitaal.
In 2022 gaan wij onderzoeken hoe wij onze CO2-emmissie kunnen laten compenseren door bijvoorbeeld organisaties onze carbon footprint te laten compenseren. Zo krijgen wij ook meer inzicht hoe wij onze footprint kunnen verkleinen.
Wij letten op het duurzaamheidsniveau van onze boodschappen, lunch en schoonmaakmiddelen. Maar ook onze kantoorartikelen kopen wij duurzaam in bij Office1. Daarnaast is het kantoor van Catch Legal goed geïsoleerd, maken we zo min mogelijk gebruik van onze vloerverwarming en scheiden wij ons afval. In 2022 blijven wij onderzoeken hoe wij ons kantoor nog zuiniger kunnen maken.

Wilt u weten wat wij nog meer doen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen of kan het team van Catch Legal iets voor u, uw stichting, vereniging of bedrijf betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Catch Legal