MVO

Geluk delen

Bij Catch Legal vinden wij het belangrijk om geluk te delen. Ondernemen doen wij daarom op een maatschappelijk verantwoorde manier. Ons MVO-beleid verwerken wij in jaarplannen zodat wij ieder jaar opnieuw kunnen inspelen op de veranderende behoeften vanuit de omgeving en mogelijkheden van onze organisatie. Benieuwd naar wat ons MVO-beleid inhoudt en wat onze doelen voor het komende jaar zijn? Lees snel verder!

People
Bij Catch Legal investeren we graag in elkaar. Ons personeelsbeleid is erop gericht om voor iedereen een zo fijn mogelijk werkklimaat te realiseren; de fijnste werkplek. Iedere medewerker kan zijn of haar eigen ambitie volgen en talenten ontwikkelen, zowel op inhoudelijk, commercieel en persoonlijk vlak. Dit doen wij door middel van een persoonlijk loopbaanplan. Daarnaast is bij het onderdeel People dit jaar een nieuw onderdeel verschenen: Sport & Gezondheid. Wij geloven dat een bedrijf nog beter functioneert als het fysieke en mentale welzijn van medewerkers sterk is en blijft. Door middel van verschillende vitaliteitsprogramma’s werken wij het komende jaar op verschillende manieren aan onze fysieke en mentale gezondheid.

Projects
Met het Jaarplan 2020-2021 wordt een nieuw hoofdstuk geïntroduceerd: ‘Projects’. Dit hoofdstuk ziet op samenwerkingen en projecten die Catch Legal in het kader van ons MVO-beleid aangaat.

Ons externe MVO-beleid richt zicht op verschillende onderdelen. Eén daarvan is het behandelen van pro deo dossiers. Op jaarbasis behandelen de juristen van Catch Legal minimaal twee pro deo dossiers kosteloos of tegen een zeer gereduceerd tarief om onze expertise voor iedereen toegankelijk te houden.

Vanaf het najaar van 2020 is onze organisatie actief lid en netwerk partnet bij MVO Nederland. Daarnaast zijn wij sinds december 2020 een actieve samenwerking aangegaan met de Leidse Rechtswinkel. In het kader van deze samenwerking geven wij als organisatie juridische scholing en workshops aan de winkeliers en treden wij op als advies- en gesprekspartner bij meer complexe bestuursrechtelijke- en omgevingsrechtelijke vraagstukken.

Daarnaast zet het team van Catch Legal zich op onze MVO-teamdagen elk jaar in voor vrijwilligersactiviteiten of goede doelen. Op creatieve en actieve wijze wordt invulling gegeven aan deze dagen waarbij wordt afgewisseld in thema (mens, natuur, dier etc.).

Planet
Onze passie voor het omgevingsrecht uit zich ook in onze waardering voor natuur, omgeving en milieu. Bij het uitoefenen van onze dienstverlening houden wij daarom rekening met ongewenste (neven)effecten op onze omgeving. Deze effecten proberen wij op de eerste plaats te voorkomen en anders te compenseren. Ons streven is om onze CO2-afdruk zo klein mogelijk te houden.

Ons kantoorpand is duurzaam ingericht om energie te besparen en verspilling tegen te gaan. Al onze kantoorartikelen worden gerecycled of gedoneerd voor hergebruik. Voor de inkoop van kantoorartikelen en andere producten maken wij bewust de keuze voor zoveel mogelijk duurzame en lokale producten bijvoorbeeld door onze samenwerking met Office1.


Stichting Leergeld

Dit jaar brachten wij ons jaarlijkse teamweekend wegens de huidige omstandigheden helemaal anders door. Geen zonnige oorden maar wel een heel mooi initiatief! Samen trokken wij namelijk op zaterdag 22 oktober 2020 de loopschoenen aan om zoveel mogelijk kilometers af te leggen voor Leergeld Amsterdam. Leergeld Amsterdam is een vrijwilligersorganisatie die kinderen uit gezinnen die het minder hebben helpt, om mee te doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Met donaties worden kinderen voorzien van bijvoorbeeld bijles of een goede laptop om thuis lessen te kunnen volgen.

Elke gelopen kilometer van de Catch Legal donatieloop bracht een tientje op. Met onze twaalf collega’s liepen wij daarbij in totaal 1484,20 euro bij elkaar: Dat betekent voor drie kinderen een half jaar bijles! Meer lezen over de donatieloop en over Leergeld Amsterdam? Check dan deze link.
Wij hebben na deze donatie een waardevolle partner gevonden in Leergeld Amsterdam. Wij zien graag hoe wij in de toekomst meer kunnen samenwerken!

Wilt u weten wat wij nog meer doen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen of kan het team van Catch Legal iets voor u, uw stichting, vereniging of bedrijf betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Catch Legal