Search
Close this search box.

mr. A.M.J. (Annick) van der Harten

Jurist | avanderharten@catchlegal.nl
Annick-klein werknemer foto

Over Annick

In mei 2020 is Annick begonnen als bestuurs- en omgevingsrechtjurist bij Catch Legal. Sinds 2022 bekleedt zij een medior functie. Daarvoor rondde zij de master Staats- en Bestuursrecht met succes af aan de Universiteit Leiden. Vanaf dag één wordt Annick ingezet op advisering als het gaat om omgevingsrecht en bestuursrecht. Als de situatie het vraagt procedeert Annick ook en begeleidt zij deze procedures voor onze cliënten.

Annick pakt opdrachten aan voor zowel overheidsopdrachtgevers als particuliere cliënten en bedrijven. Deze ervaring zowel bij overheden als bij particulieren maakt haar een veelzijdige adviseur en strategisch denkende jurist. Zij heeft, net als haar collega’s, ervaring met allerlei vraagstukken binnen het omgevings- en bestuurs(proces)recht. Haar passie en affiniteit ligt bij advies en begeleiding bij projecten die zien op (duurzame) gebiedsontwikkeling. Hierin kenmerkt Annick zich als zeer omgevingsbewust met oog voor duurzaamheid, milieu en ruimtelijke ordening. Een veelzijdig pallet aan ervaring en kennis. Bovendien leert Annick ook veel bij over de Omgevingswet.

Die bijzondere affiniteit met vraagstukken over duurzaamheid, natuur, milieu en maatschappij verkreeg Annick door als kind in het buitenland te hebben gewoond. Als bestuurs- en omgevingsrecht jurist kan zij zich dus precies in de onderwerpen vastbijten waar zij over gepassioneerd is. Daarnaast is Annick in de zomer van 2020 gestart als projectleider MVO en daarmee verantwoordelijk geworden voor de invulling van het MVO-beleid van Catch Legal en het behalen van onze organisatiedoelstellingen in dat kader.

In iedere zaak zit voor Annick een uitdaging. Door haar scherpe blik, ambitie, en enthousiasme is geen uitdaging dan ook te groot. Zij toont creativiteit en initiatief in al haar werkzaamheden en combineert deze eigenschappen met een betrokken, directe en praktische aanpak. Naast zaakgericht, is Annick minstens zo klantgericht. Bij een juridisch probleem gaat zij direct doelgericht op zoek naar een wenselijke oplossing voor alle betrokken partijen. Annick toont zich als een echte aanpakker die door het vuur gaat voor haar cliënten en collega’s.

Nevenactiviteiten

- Bestuurslid van de Vereniging Milieurecht (VMR)

- Fractievoorzitter van de Leidse Fractie tijdens het Studentenparlement (2019)

- Deelnemer aan de VAR-pleitwedstrijd (2019)

- Vrijwilliger bij VINEA-zomervakanties (2014 - heden)

Opleiding

- Master Staats- en Bestuursrecht, Universiteit Leiden

- Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Groningen

Annick-klein werknemer foto

Stel Annick direct uw vraag

Catch Legal