Search
Close this search box.

mr. J.J. (Jitske) Kranendonk

Jurist | jkranendonk@catchlegal.nl
Jitske Kranendonk

Over Jitske

Jitske is in april 2023 gestart als jurist bij ons op kantoor. En voor Catch Legal kwam Jitske zeker niet uit de lucht vallen. In januari van dat jaar liep zij twee maanden bij ons stage. Ze is toen nog één vak gaan halen (Practicum waterrecht). En daarmee heeft zij haar master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht afgerond. Daarna heeft ze meteen op de functie van fulltime jurist gesolliciteerd.

Binnen het omgevingsrecht vindt Jitske de duurzaamheidsvraagstukken het meest interessant. Zij weet goed het recht te bekijken van verschillende perspectieven, zeker daar waar de relatie tussen burger en overheid samenkomt. Haar scriptie schreef ze daarom over de relatie tussen het toekomstige omgevingsplan en responsief bestuursrecht. Hierin zette zij het snijvlak uiteen tussen enerzijds de behoefte naar rechtszekerheid en anderzijds de behoefte naar recht dat op de maatschappij reageert. De voorkeur voor het omgevingsrecht komt voort uit de tastbaarheid, overal om je heen is het omgevingsrecht te zien. Bovendien is ons rechtsgebied actueler dan ooit met de komst van de Omgevingswet.

Haar beste eigenschap? Jitske is niet vies van aanpakken. Zo heeft ze naast haar master niet alleen stagegelopen bij Catch Legal, maar ook bij de rechtbank Amsterdam en was werkzaam als student-assistent bij de faculteit geowetenschappen waar ze als jurist meewerkte aan projecten over de energietransitie. Tijdens haar bachelor heeft ze een parttime bestuursjaar gedaan bij haar studievereniging en zat ze in verschillende commissies en deed ze vrijwilligerswerk.

Van alle kernwaarden van Catch Legal spreekt creativiteit haar het meest aan; de creatieve kijk op de juridische werkzaamheden. Het is mega interessant om bij een bedrijf te werken waar ontwikkeling op zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak centraal staat. Door de vele lezingen en bijeenkomsten krijg je binnen Catch echt de kans om je te ontwikkelen!

Jitske Kranendonk

Stel Jitske direct uw vraag

Catch Legal