mr. L.H. (Lukas) Steevensz

Jurist | lsteevensz@catchlegal.nl

Over Lukas

Sinds augustus 2021 is Lukas jurist op ons kantoor. Zijn expertise zit in de Wet open overheid (Woo) en geheimhouding. Bij het ministerie van Justitie & Veiligheid houdt hij zich dan ook bezig met Woo-verzoeken. Daarnaast bestaan zijn werkzaamheden bij het ministerie uit de informatievoorziening vanuit het ministerie aan de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening.

Lukas heeft is tijdens zijn master Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht stage gelopen bij ons op kantoor. Na zijn stageperiode is hij bij ons gebleven als werkstudent. Lukas is nu meer dan twee jaar een vaste kracht van Catch. Voor Catch Legal heeft Lukas stage gelopen bij rechtsbijstandsverzekeraar DAS in het team bestuursrecht. Daarnaast was hij vrijwilliger bij de rechtswinkel Utrecht. Lukas zat in het bestuur van studievereniging Politeia waar hij de functie van ab Actis vervulde.

Waarom die liefde voor het omgevingsrecht? Omdat het overal om ons heen. Juist die invloed op de directe leefomgeving en het tastbare spreekt Lukas aan. Lukas is betrokken en dat maakt dat hij verder gaat dan het enkel uitvoeren van de werkzaamheden. Hij staat voor zijn collega’s klaar, zowel bij ons op kantoor in Amsterdam als zijn opdrachten in Den Haag. Hij maakt theorie snel eigen, weet waar zijn expertise ligt en kan dat ook snel toepassen.

Nevenactiviteiten

- Ab Actis Politeia (2020 – 2021)

- Lid promotiecommissie Politeia (2019 – 2021)

- Vrijwilliger Vereniging Rechtswinkel Utrecht (2019 – 2020)

- Vrijwilliger Stichting Intentio te Almere (2012 – 2018)

Opleiding

- Master Staats- en bestuursrecht, Universiteit Utrecht

- Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Stel Lukas direct uw vraag

Catch Legal