mr. M.M. (Merel) Brinkman

Senior jurist | mbrinkman@catchlegal.nl

Over Merel

Merel is sinds 2013 een zeer belangrijk lid van het team van Catch Legal. Merel is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht. Zij behandelt diverse zaken zoals horeca- en omgevingsrechtelijke dossiers voor zowel particulieren als MKB. Alleen of samen met onze andere juristen adviseert en begeleidt Merel haar cliënten in uiteenlopende procedures. Merel is goed in staat het belang van haar cliënten te vertegenwoordigen en samen te kijken hoe het gewenste resultaat kan worden bereikt. Deze aanpak is zeer kenmerkend voor haar en (eigenlijk) voor alle juristen van Catch Legal. En dat werpt zijn vruchten af. Merel is doorgaans zeer succesvol in het behalen van het doel, maar het komt voor dat de gang naar de rechter moet worden gemaakt. Ook dan bent u bij Merel in goede handen. Zij heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen in zowel bezwaar-, beroep- en hoger beroepsprocedures.

Naast de zaken voor particulieren en bedrijven, werkt Merel al geruime tijd voor diverse middelgrote en grote gemeenten. In het recente verleden heeft zij geadviseerd over en gewerkt aan handhavingszaken en het opstellen van (handhavings)beleid. Op dit moment werkt Merel onder meer als bestemmingsplanjurist aan diverse grootstedelijke gebiedsontwikkelingsprojecten.

Door haar ervaring met het werken in multidisciplinaire projectgroepen en haar ervaring met de overheid, weet zij de juiste toon voor elke zaak te vinden en houdt zij rekening met diverse (politieke) belangen. Merel pakt iedere zaak doelgericht en pragmatisch aan. Snel, accuraat en met overzicht weet zij de belangrijkste onderdelen in een dossier op een juiste wijze te benoemen en aan te pakken. Het is geen verrassing dat deze vaardigheden zowel van pas komen bij het bijstaan van bedrijven en particulieren als bij het werken als jurist voor een overheid.

Dit alles is natuurlijk óók van groot belang binnen onze eigen organisatie. Merel helpt ons groeien en ontwikkelen. Als begeleider van stagiairs, werkstudenten en junior juristen weet zij als geen ander jong talent op te leiden en (voor langere tijd) aan ons te binden. Daarnaast bereidt Merel ons samen met andere collega’s voor op de komst van de Omgevingswet. Merel staat met raad en daad altijd voor onze cliënten én voor ons klaar.

Nevenactiviteiten

- Lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

- Lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Huizen (2019 – 2023)

Opleiding

- Grotius Academie, specialisatieopleiding Omgevingsrecht (2018-2019)

- Master Staats- en Bestuursrecht, Universiteit van Amsterdam

- Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam

Stel Merel direct uw vraag

Catch Legal