mr. T.J. (Toine) Bartels

Jurist | tbartels@catchlegal.nl
Toine Bartels

Over Toine

Toine is in mei 2023 bij ons kantoor op de Postjesweg begonnen als jurist. De stressbestendige rechtsgeleerde is geboren en getogen in De Kwakel. In februari van 2023 heeft hij zijn master Jurist en Overheid afgerond aan de VU in Amsterdam. Zijn scriptie schreef hij over planschade onder de Omgevingswet, een onderwerp dat sterk in beweging is en waar nog veel staat te gebeuren. Voor zijn master heeft Toine zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA afgerond met een korte periode in het Zweedse Stockholm en volgde hij een tweede minor Geschiedenis.

In 2022 wilde Toine al bij Catch komen werken als stagiair, maar daar hadden we op dat moment geen plek meer voor. Na zijn afstuderen bleef Catch gelukkig hoog op zijn lijstje staan en solliciteerde hij naar de functie van junior jurist na het behalen van zijn ‘mr.’-titel. Wat Toine bij Catch Legal zo aanspreekt? Een prettige informele sfeer en laagdrempelige omgangsvormen.

En waarom dan het omgevingsrecht? Vooral omdat het effect heeft op iedereen en overal te zien is. Woningbouw op controversiële plekken, de ruimte die je geeft aan welke mobiliteit. Daar heeft echt iedereen een mening over. Van al onze expertises doet Toine het liefst ervaring op bij Natuur & Milieu, vooral omdat de juridische vraagstukken op die vlakken meer dan ooit relevant en actueel zijn.

Van alle kernwaarden van Catch Legal spreekt vakkundigheid Toine het meeste aan. Wanneer je echt kennis hebt over wat je doet, dan kun je het ook opschrijven en uitleggen. Een belangrijke rol ligt daar weggelegd voor elke omgevingsrechtjurist.

Nevenactiviteiten

- Bestuurslid Scoutingvereniging St Joannesgroep De Kwakel (2022 - heden)

Opleiding

- Master Staats- en Bestuursrecht, Vrije Universiteit Amsterdam

Toine Bartels

Stel Toine direct uw vraag

Catch Legal