T.R. (Thomas) de Meijer

Student-werknemer | tdemeijer@catchlegal.nl

Over Thomas

Thomas is een geboren en getogen Haarlemmer en doet nu zijn master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In april 2023 is Thomas bij ons begonnen als student-werknemer. De werkzaamheden voor zijn scriptie lopen op zijn eind; deze zomer levert Thomas zijn scriptie in over de klimaatzaak Urgenda en mag hij naar alle waarschijnlijkheid zijn ‘mr.’ titel in ontvangst nemen. En hij wil alvast praktijkervaring opdoen. Zijn studieadviseur van de UvA prees ons bij Thomas aan. Diezelfde week leverde hij zijn sollicitatie inleverde bij ons in. Voor zijn master studeerde Thomas Future Planet Studies, eveneens aan de UvA. Thema’s als klimaat, duurzaamheid en natuur draagt hij nog steeds op zijn hart. Hij hoopt bij ons in ieder geval een veelzijdige kennis en ervaring op te doen daar waar die expertises en het omgevingsrecht samenkomen.

Thomas beste eigenschap? Dat is het overzicht behouden. Hij is in staat om zaken te bekijken vanuit meerdere perspectieven. Thomas neemt door zijn brede bacheloropleiding een divers pakket aan kennis mee over zowel natuurlijke, maatschappelijke en klimatologische vraagstukken. Een ideale combinatie met het bestuurs- en omgevingsrecht. En waarom dan zijn voorkeur voor het omgevingsrecht? Het is het rechtsgebied waar de politieke arena en de samenleving elkaar raken. “Het paradijs van de regelgeving”, noemt Thomas het, “Heel technisch en bijna een beetje nerdy. Maar wel voor juristen die maatschappelijk betrokken zijn en impact willen maken.” En daar is Thomas er één van.

Van alle kernwaarden van Catch Legal spreken loyaliteit en transparantie hem het meest aan omdat hij graag samenwerkt in een omgeving waarbij je bij elkaar terecht kan, om samen oplossingen te bedenken. Wat geeft er nou meer voldoening dan complexe zaken op een begrijpelijke manier inzichtelijke te maken?

Stel Thomas direct uw vraag

Artikelen geschreven door Thomas

Catch Legal