mr. A.C. (Ton) Van Vulpen

Jurist | secretariaat@catchlegal.nl

Over Ton

Ton van Vulpen is vanaf juni 2023 begonnen als junior jurist bij ons op de Postjesweg in Amsterdam. Zijn master Staats- en Bestuursrecht haalde hij in mei aan de Radboud University Nijmegen. Maar daarvoor was Ton al een bekend gezicht; na zijn stage medio 2022 ging hij verder als werkstudent en hij is meteen fulltimer geworden na het behalen van zijn 'mr.'-titel.

Ton zit momenteel in het juristenteam van het projectgebied 'Verdi' voor de gemeente Amsterdam. Ton zat tot zijn fulltime aanstelling in ons team van Wet open overheid (Woo) en geheimhouding. Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid hield hij zich bezig met de informatievoorziening vanuit het ministerie aan de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening.

Waarom zijn voorkeur voor het omgevingsrecht? De politieke aspecten daarvan en verdeling van de schaarse ruimte. Dat gaat over overgrote deel over het algemeen belang en niet dat van een privaat persoon of bedrijf. En Ton is zoon van een aannemer. De liefde voor de gebouwde omgeving heeft Ton met de paplepel ingegoten gekregen.

Van alle kernwaarden van Catch Legal is vakkundigheid de kwaliteit die het meest bij Ton aansluit. Hij werkt grondig en nauwkeurig en doet zijn werk het liefst in één keer goed. Zorgvuldigheid staat bij hem hoog in het vaandel.

Nevenactiviteiten

- Juridisch adviseur bij Stichting Wetswinkel Veenendaal (2021 -heden)

Opleiding

- Staats- en Bestuursrecht, Radboud University Nijmegen

- Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen (2021)

Stel Ton direct uw vraag

Catch Legal