mr. V. (Valentijn) Van der Stap

Jurist | vvanderstap@catchlegal.nl

Over Valentijn

Valentijn heeft zowel de bachelor Rechtsgeleerdheid als de master Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden afgerond. In oktober van 2021 is hij bij ons komen werken als jurist. Tijdens zijn studie heeft hij meerdere bestuursfuncties vervuld, waaronder de mastervereniging Res Publica. Tijdens zijn tijd als werkstudent bij een niche advocatenkantoor in Den Haag heeft hij ervaring opgedaan op het snijvlak tussen bestuurs- en civiel recht. Daarnaast zat hij ook bij een zelfstandig bestuursorgaan.

Valentijns sterkste kant? Positief kritisch zijn. Niet alleen op juridische stukken, maar ook op zichzelf. Het maakt hem zelfs een beetje perfectionistisch. Daardoor past Valentijn ook bij Catch Legal; hij heeft ‘vakbekwaamheid’ het hoogst in het vaandel staan van onze vier kernwaarden. Daarnaast houdt Valentijn ervan om snel te schakelen, bij te springen waar nodig is en behulpzaam te zijn. Hij werkt het beste als meerdere dingen tegelijk spelen.

Valentijn kenmerkt zich door zijn gedrevenheid voor het bestuursrecht en in het bijzonder het omgevingsrecht en natuurbeschermingsrecht. Die affiniteit met natuurbeschermingsrecht heeft hij ontwikkelt tijdens het schrijven van zijn scriptie, die in het teken stond van de stikstofuitstoot. Daar ging veel politieke en maatschappelijke aandacht naartoe, en dat gebeurt nog steeds. Het stikstofdossier is juridisch ingewikkelder dan het in de maatschappij doet vermoeden. Die ervaring met die complexiteit, daar heeft hij elke dag wat aan.

Over het omgevingsrecht raakt Valentijn nooit uitgeleerd. Je ziet het namelijk direct in de maatschappij, overal om je heen. Bij elk fietspad in de buurt of bij een sloop en nieuwbouw om de hoek. Het is letterlijk tastbaar. Valentijn belicht complexe juridische problemen, waar meerdere belangen een rol spelen, graag van zo veel mogelijk kanten, om tot de beste uitkomt voor cliënten te komen. Want dat is uiteindelijk het doel.

Nevenactiviteiten

- Assessor Activiteiten, Res Publica (2020-2021)

- Ab Actis, Juridische Honoursvereniging Themis (2017-2018)

Opleiding

- Master Staats- en Bestuursrecht, Universiteit Leiden

- Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden

Stel Valentijn direct uw vraag

Catch Legal