mr. P.M. (Paul) Goossens

Jurist

E-mail: pgoossens@catchlegal.nl

Paul heeft veel ervaring met de Wet openbaarheid van bestuur. Daarnaast heeft hij, zoals alle juristen bij Catch Legal, affiniteit met en kennis van het ruimtelijk bestuursrecht. Voor Catch Legal zet Paul zijn kennis van de Wob in als juridisch adviseur bij een middelgrote gemeente. Ook adviseert hij cliënten over algemene bestuursrechtelijk vraagstukken en ondersteunt hij de juristen waar nodig.

De ervaring van Paul met de Wob blijkt ook uit zijn interessante en heldere blogs. Zo heeft Paul in een van zijn blogs uitgelegd waarom men in sommige gevallen een rekening ontvangt bij het indienen van een Wob-verzoek, ondanks dat uit de jurisprudentie is gebleken dat geen kosten door het bestuursorgaan mogen worden doorberekend.
Lees de volledige blog hier: Een gepeperde rekening bij de Wet openbaarheid van bestuur

Vol overgave pakt Paul iedere zaak aan. Zijn doorzettingsvermogen en wil om altijd te blijven leren, zorgen ervoor dat hij ieder onderwerp dat op zijn pad komt grondig onderzoekt. De gevonden informatie weet hij vervolgens snel te gebruiken om zo te komen tot het beoogde resultaat.

Paul is lid van de Jonge Vereniging voor Bestuursrecht (Jonge VAR) en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM).

Opleiding
Master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Utrecht
Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht

Blogs
Teveel misbruik van recht: Bestuursorgaan weigert een rechtsbijstandverlener, 6 juni 2018
Wie is de baas: het college of een deskundige?, 16 maart 2018
Transparante geheimhouding, 11 januari 2018
Een gepeperde rekening bij de Wet openbaarheid van bestuur, 28 september 2017