Succesvolle crowdfundactie voor Stichting Leergeld Amsterdam


Precies een half jaar geleden liepen onze jurist Annick van der Harten en haar broer Florian de halve Marathon van Amsterdam om geld op te halen voor Stichting Leergeld Amsterdam. Door een succesvolle crowdfundactie bij vrienden, kennissen en collega’s haalden zij binnen korte tijd een flink aantal donaties op. Inmiddels weten we dat al deze donaties bij elkaar opgeteld een bedrag van 1133,- opleverden. Dit bedrag heeft Catch Legal voor Stichting Leergeld Amsterdam verdubbeld, wat neerkomt op 2266,- euro!

Wij willen iedereen die heeft gedoneerd nogmaals van harte bedanken. Benieuwd naar wat er met jouw donatie gebeurt? Dat lees je hieronder.

Leergeld streeft naar gelijke (leer)kansen voor alle kinderen. Van donaties, zoals bijvoorbeeld van onze sponsoractie, koopt leergeld Amsterdam noodzakelijke Leergeld Amsterdam noodzakelijke middelen voor kinderen in Amsterdam die hier zelf niet het geld voor hebben. Ook wordt hiermee de ondersteuning van deze kinderen door vrijwilligers mogelijk gemaakt. 

Fiesten, laptops en huiswerkbegeleiding

Jullie donaties uit de crowdfunding en de verdubbeling van Catch Legal zijn bij elkaar goed geweest voor 11 fietsen, 7 laptops of meer dan 70 abonnementen voor huiswerkbegeleiding via Squla.
Leergeld helpt bovendien bij de bekostiging van bijlessen en bijspijkercursussen.
Een fiets kost ongeveer 200 euro voor Stichting Leergeld. Maar een gebruikte fiets is net zo dienstbaar.
Heeft jouw kind weer een groeispurt gehad en staan de kinderfietsjes nu echt te verfstoffen in de berging of op straat? Je kunt er iemand heel blij mee maken. Lever je kinderfiets in en maak er een ander kind blij mee.

Stichting Leergeld zorgt er samen met de gemeente voor dat de fiets wordt opgeknapt en een tweede leven krijgt bij een Amsterdammer tussen de 4 en 18 jaar uit een minimagezin.
Veel minima-gezinnen kunnen de basis benodigdheden voor lerende kinderen niet betalen. Denk hierbij aan een laptop om de lessen te volgen, bijlessen, examentrainingen of huiswerkbegeleidingen. Stichting Leergeld beoogt deze kansenongelijkheid tegen te gaan.

Interessant artikel?

Share on facebook
Deel op facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on email
Deel via mail

Gerelateerde berichten

De Wet open overheid is jarig, reden voor een feestje?

Op 1 mei 2023 was de Wet open overheid 1 jaar oud. In deze blog bespreken we de voorlopige opbrengst in de rechtspraak. We kijken hoe rechters omgaan met deze nieuwe wet aan de hand van een aantal uitspraken. Worden de hoge ambities van meer transparantie waargemaakt? Je leest het in deze blog.

Lees meer...
Catch Legal