Quickscan Bestemmingsplan

Helder antwoord in enkele dagen

Wilt u weten of uw bouwplan in het bestemmingsplan van uw gemeente past? Vraag dan een Quickscan bestemmingsplan aan. Binnen enkele dagen zoeken onze juristen het voor u uit.

Voor een vaste prijs van € 450,- exclusief btw (klein bouwplan) of € 700,- exclusief btw (groot bouwplan) krijgt u een inventarisatie van de belangrijkste regels uit het bestemmingsplan, een duidelijk antwoord op de vraag of uw bouwplan in het bestemmingsplan past en een kort advies over de vervolgstappen.

Catch Legal Quickscan bestemmingsplan

Heeft u bouwplannen? Wilt uw bedrijf uitbreiden? Of misschien wilt u een gebouw voor een andere functie gebruiken? Dan is het belangrijk om in beeld te hebben wat er wel en niet is toegestaan binnen het bestemmingsplan van uw gemeente. Met onze Quickscan bestemmingsplan zoeken wij dat voor u uit.

Onze omgevingsjuristen schrijven in de Quickscan bestemmingsplan altijd een handig overzicht. Hierin vindt u een inventarisatie van relevante regels in het bestemmingsplan, een antwoord op de vraag of uw bouwplan in het bestemmingsplan past en een beknopt advies over de vervolgstappen.
herinrichting
Wat hebben we van u nodig?
Wij vragen van u de volgende informatie:

• De locatie (adres) en eventueel gegevens uit het kadaster;

• Een korte omschrijving van het gewenste gebruik van uw plan;

• De oppervlakte en situering van zowel de bestaande als de nieuwe situatie. Denk hierbij aan de bouw- en goothoogte en tekeningen van de gevels.
Rijk de Vries
Wat krijgt u van ons?
Van onze juristen krijgt u binnen enkele dagen:

• Een antwoord op de vraag of uw plan past in het bestemmingsplan;

• Een overzicht met daarin een inventarisatie van de belangrijkste regels;

• Een advies over de vervolgstappen;

• Een mondelinge toelichting op de Quickscan bestemmingsplan.

Ja, uw plan past in het bestemmingsplan

Het fijnste antwoord van de Quickscan bestemmingsplan is natuurlijk; “ja, uw plan past in het bestemmingsplan.”

Wanneer uw plan past binnen het bestemmingsplan, kunt u gemakkelijker een omgevingsvergunning voor een bouwactiviteit aanvragen. De gemeente zal deze vergunning in principe verlenen als ook aan de bouw- en welstandseisen wordt voldaan. Soms heeft u ook nog andere toestemmingen en vergunningen nodig.  

Nee, uw plan past niet in het bestemmingsplan

Uw plan past niet in het bestemmingsplan. Dit betekent niet meteen het einde van uw ideeën. Vaak is er meer mogelijk. Wij onderzoeken graag samen de mogelijkheden en brengen een kort advies uit over de vervolgstappen.

Blijkt uit het vervolgadvies dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen? Wij helpen u graag bij deze aanvraag. Deze dienst is geen onderdeel van de Quickscan bestemmingsplan.

Vraag meteen uw Quickscan bestemmingsplan aan!

Vul hieronder zo compleet mogelijk het formulier in.  Op basis van deze informatie beoordelen wij of het een klein of groot plan betreft. Wij nemen daarna binnen een werkdag contact met u op. 

Als alle informatie in orde is en u akkoord heeft gegeven gaan wij meteen voor u aan het werk.

Heeft u andere vragen over onze Quickscan bestemmingsplan? Mail ons dan gerust, wij helpen u graag.

Catch Legal