Voor overheden

De juristen van Catch Legal zijn beschikbaar voor opdrachten van overheden

Wij worden op zeer regelmatige basis ingehuurd door diverse (grote) gemeenten voor het opstellen van adviezen, overnemen van complexe dossiers of het behandelen van zaken in bezwaar, beroep en hoger beroepsprocedures. Ad hoc of voor een langere termijn kunnen wij bijspringen. Maar ook voor het ontwikkelen van regelgeving, kennisdelen en het geven van trainingen en workshops over onze expertises in het omgevingsrecht zijn de juristen van Catch inzetbaar.

Dossieruitbesteding
Onze juristen staan voor u klaar om op te treden namens uw organisatie in juridische procedures. Of het nu gaat om enkele dossiers of een grote stapel. De procesvertegenwoordiging kunt u aan ons overlaten. Wij kunnen u vertegenwoordigen van bezwaar tot in hoger beroep.

De juristen van Catch Legal kunnen zelfstandig of gezamenlijk zaken van u overnemen. waarbij niveau en expertises slim worden ingezet. Wij schakelen snel en voorkomen dat een achterstand ontstaat of werken bestaande achterstanden op korte termijn voor u weg.

Het behandelen van dossiers doen wij vanuit ons kantoor óf bij u op locatie.

Opstellen van beleid en regelgeving
Er komt een steeds hogere druk op beleidsmakers in Nederland. De komst van de Omgevingswet maakt dat niet minder, misschien eerder meer. De juridische experts van Catch Legal kunnen u ondersteunen in het ontwikkelen van nieuwe regelgeving of in het actualiseren van bestaande regelgeving. Dit doen wij op een wijze waarbij politieke sensitiviteit vooropstaat.

Ons team van deskundige juristen heeft hier ruime ervaring in en kan op korte termijn het resultaat neerzetten dat wenselijk is binnen uw (gemeentelijke) organisatie. Zo schreven wij bijvoorbeeld eerder mee aan omgevingsplannen, evenementenbeleid en verordeningen van fysieke leefomgeving van verschillende gemeenten.
Ook hebben wij ervaring met het opstellen van handhavingsbeleid.

Opleidingen, cursussen & workshops
Naast het juridisch handwerk bieden wij ook een ruime keuze aan cursussen, workshops en bijeenkomsten voor professionals binnen uw organisatie. Bij ons werken experts met ruime ervaring in het omgevingsrecht die klaarstaan om op een interactieve manier kennis en kunde te delen. Samen met u kunnen wij een juridische cursus of workshop op het gebied van het omgevingsrecht op maat ontwikkelen en verzorgen aan uw team.
De workshop of training kan zowel bij u op locatie als bij ons op kantoor in Amsterdam worden gegeven. Dit kan vanaf een dag(deel) maar ook voor een meerdaags opleidingstraject. Wilt u meerdere basisonderwerpen behandelen of de verdieping opzoeken in een bepaald onderwerp? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Bovendien beschikken wij over een breed netwerk van specialisten die met hun expertise kunnen helpen een bepaald onderwerp nog verder uit te diepen.

Externe inhuur
Als uw organisatie behoefte heeft aan langdurige inzet waarbij iemand meedraait in een bestaand team, bijvoorbeeld bij tijdelijke uitval of als het niet direct lukt om een positie definitief in te vullen, dan kunnen onze juristen u helpen.

Onze juristen staan bekend als teamspelers die zowel zelfstandig als in teamverband een bijdrage kunnen leveren aan uw organisatie. Onze juristen zijn gewend om met verschillende disciplines en afdelingen samen te werken en vinden goed contact met hun externe collega's belangrijk.

Onze kernwaarden, zoals loyaliteit en toegankelijkheid, voeren de boventoon in ons werk en dat straalt af op onze dienstverlening. Onze opdrachtgevers hebben ons als samenwerkingspartner als positief ervaren en benadrukken de kwaliteit die we bieden.
Catch Legal