Search
Close this search box.

Omgevingswet navigator

Maak kennis met de omgevingswet

Bye bye Wro en Wabo: Hallo Omgevingswet! Het is 1 januari 2024 geweest en dat betekent dat de Omgevingswet in werking is getreden. De Omgevingswet regelt praktisch alles voor onze fysieke leefomgeving. De regels zouden ervoor moeten zorgen dat onze leefomgeving prettig, veilig en gezond is.  

Vóór de Omgevingswet waren er veel verschillende regels op het gebied van omgevingsrecht, al dan niet in verschillende wetten. Met de Omgevingswet zijn bijna al die regels samengevoegd in één wet. De idee is dat regels zo overzichtelijk en eenvoudig te vinden zijn voor inwoners en ondernemers. Op die manier zou het gemakkelijker moeten zijn om vergunningen aan te vragen, projecten te realiseren en initiatieven te starten.

 

De Omgevingswet geldt voor ons allemaal; inwoners, overheden en bedrijven. Het is van belang om te weten aan welke eisen uw project moet voldoen: wanneer u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen, maar ook wanneer u bijvoorbeeld een milieubelastende activiteit verricht. 

De Omgevingswet is de nieuwe (juridische) realiteit. Hoewel ‘Eenvoudiger, beter’ het motto is van de Omgevingswet, zal iedereen flink moeten wennen aan deze nieuwe werkelijkheid. Wij kunnen u daarbij helpen.   

Onze  juristen zijn experts in het omgevingsrecht en daarmee experts van de Omgevingswet. Bij Catch Legal zijn wij in staat om uw initiatieven juridisch handen en voeten te geven, uiteraard ook binnen deze nieuwe wet. Wij staan klaar om al uw vragen over de Omgevingswet te beantwoorden.

Wat kunnen de juristen van Catch Legal voor u doen?

Op de verschillende pagina’s in onze menu-balk aan de linkerkant vindt u allerlei informatie over de Omgevingswet. Ook op andere websites (zoals aandeslagmetdeomgevingswet.nl of iplo.nl) is er (gelukkig) veel informatie beschikbaar. Maar de juristen kunnen zich als geen ander voorstellen dat u alsnog met vragen blijft zitten of het lastig vindt om te bepalen waar u moet beginnen. Daarom staan wij voor u klaar; voor een check of een uitgebreid advies, voor het bepalen van strategie of het procederen. Neem ook een kijkje op onze expertise-pagina of benader een van onze juristen.

Catch Legal