mr. J. (Jet) de Graaf

Senior jurist en directeur | jdegraaf@catchlegal.nl

Over Jet

In mei 2007 heeft Jet DG Juridisch Advies opgericht en in 2011 is dit bureau opgegaan in Catch Legal. Als ondernemer heeft zij in de afgelopen twaalf jaar een stevige juridische adviespraktijk neergezet, waarbij zij een vaste en zeer tevreden klantenkring aan zich heeft weten te binden. Zij biedt het team van Catch Legal een omgeving waarbinnen iedereen optimaal kan functioneren. De individuele kernkwaliteiten van de juristen en de medewerkers weet zij als geen ander naar boven te halen en op een juiste wijze in te zetten. Jet heeft een hecht en ambitieus team gecreëerd, waarbij de juridische kwaliteit van de te leveren diensten voorop staat.

Vanaf 2001 werkt Jet als jurist in het bestuursrecht. Inhoudelijk heeft Jet dan ook veel ervaring in het algemeen bestuursrecht en is zij inmiddels gespecialiseerd in het omgevings- en milieurecht. Haar clientèle bestaat onder meer uit ondernemers uit gemeenten en ondernemers uit de horeca- en agrarische sector, die zij zowel adviseert als bijstaat in gerechtelijke procedures. Jet heeft een aantal grote projecten op haar naam staan binnen een G4-gemeente en zij heeft gewerkt aan de herziening van forse bestemmingsplannen voor het buitengebied van middelgrote gemeenten. Sinds 2015 werkt zij naast haar adviespraktijk als bestemmingsplanjurist in opdracht van een grote gemeente in de provincie Noord-Holland aan verschillende projecten in het kader van stedelijke ontwikkeling. Binnen multidisciplinaire projectgroepen weet zij voor lastige juridische vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld geluid, verkeer en lucht een passende en bruikbare oplossing te vinden.

Jet is een strategische jurist met oog voor timing en balans binnen de verschillende krachten die horen bij zware bestuursrechtelijke dossiers. Door haar ervaring met het werken binnen de overheid, heeft zij een uitmuntend gevoel voor politieke verhoudingen waardoor zij in staat is evenwichtig en tegelijkertijd pragmatisch te adviseren.

Nevenactiviteiten

- Lid van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Oudewater (2014 - heden)

- Lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

- Lid van de Vereniging voor Bouwrecht (VBR)

- Lid van de Vereniging voor Milieurecht (VMR)

Opleiding

- Master Staats- en Bestuursrecht, Vrije Universiteit Amsterdam

- Master Internationaal recht, Vrije Universiteit Amsterdam

- Propedeuse Rechtsgeleerdheid, Vrije Universiteit Amsterdam

Stel Jet direct uw vraag

Catch Legal